Amenzi de aproape 125.000 de lei, date, în weekend, de polițiștii călărășeni

Acțiunile polițiștilor călărășeni pentru siguranța comunității din acest weekend au avut ca rezultat prinderea în flagrant a opt persoane, precum și dispunerea a cinci măsuri preventive. În trafic, pentru neregulile rutiere, 25 de conducători auto au rămas fără permis.

Potrivit IPJ Călărași, în perioada 07 – 09 octombrie, aproximativ 400 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 20 acțiuni punctuale și s-a intervenit la 184 de evenimente sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 66 de infracțiuni, opt persoane au fost prinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse cinci măsuri preventive. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 361 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 124.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 10 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, au fost reținute 25 de permise de conducere și retrase nouă certificate de înmatriculare.

Exemple:

  • La data de 08 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat, în vârstă de 45 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe bulevardul Tineretului, din municipiul Oltenița, deși se afla sub influența alcoolului. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • În ziua de 09 octombrie, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Tămădău-Mare au depistat un tânăr de 18 de ani, în comuna Sărulești, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere. În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că mopedul este neînregistrat. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
  • În ziua de 08 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în comuna Modelu, un bărbat de 54 de ani, din municipiul Slobozia, județul Ialomița, în timp ce conducea un autovehicul, deși avea permisul de conducere suspendat. Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*