VIDEO Aeronavă MiG 21 LanceR de la Baza 86 Aeriană Borcea, prăbușită în județul Constanța. UPDATE: Și elicopterul plecat să caute aeronava prăbușită a căzut la sol

O aeronavă MiG 21 LanceR de la Baza 86 Aeriană Borcea, din județul Călărași, s-a prăbușit miercuri, 2 martie, în județul Constanța, soarta pilotului nefiind deocamdată cunoscută.

Potrivit primelor informații furnizate de MApN, aeronava MiG 21 LanceR executa miercuri, 2 martie, o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei. În jurul orei 20.00 a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

„Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei. Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă”, au anunțat reprezentanții MApN.

Aceștia au precizat că se va reveni cu informații suplimentare de îndată ce vor fi disponibile.

MApN a anunțat că și elicopterul plecat să caute aeronava MiG 21 LanceR prăbușită ar fi dispărut de pe radar și nu i se cunoaște soarta.

„Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază. Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din șapte militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare. Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR”, a amnunțat MApN.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*