Amenzi de aproape 15.000 de lei, aplicate de Poliția Locală Călărași în ultima săptămână

Amenzi de aproape 15.000 de lei, aplicate de Poliția Locală Călărași în ultima săptămână. FOTO: Primăria Călărași

Poliția Locală Călărași desfășoară o serie de acțiuni integrate, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, pentru a asigura ordinea și liniștea publică în municipiu. În ultima săptămână, Direcția Ordine Publică și Circulație pe Drumuri Publice a înregistrat rezultate semnificative în eforturile lor de menținere a ordinii în comunitate.

Astfel, polițiștii locali au legitimat un număr de 121 de persoane și au răspuns la 49 de sesizări primite prin dispeceratul instituției, precum și la trei sesizări primite prin dispeceratul IPJ. Aceste sesizări au vizat diverse probleme care afectează calitatea vieții cetățenilor din Călărași.

Printre cauzele sesizărilor se numără deranjarea ordinii publice prin muzică la intensitate mare, tulburarea liniștii și ordinii publice în parcuri prin aruncarea deșeurilor în alte locuri decât cele special amenajate, ocuparea ilegală a locurilor de parcare din parcările de domiciliu și blocajele în trafic create de autovehiculele care împiedică accesul la instituții sau locuri de domiciliu.

În urma intervențiilor prompte ale polițiștilor locali, au fost constatate 91 de fapte antisociale, iar autoritățile au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.670 de lei. De asemenea, 30 de avertismente verbale au fost emise ca măsuri de prevenție și îndrumare.

Pe lângă aceste aspecte, polițiștii locali au reușit să aplaneze trei conflicte și au depistat patru autovehicule abandonate sau fără stăpân. În cazul acestor autovehicule, au fost demarate procedurile legale de somare și ridicare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*