14 cazuri noi de Coronavirus în județul Călărași, în ultimele 24 ore. Numărul carantinaților a ajuns la 539 persoane

Noi cazuri de COVID-19 la Călărași. FOTO Anestiev
CNSU a decis ca elevii să urmeze cursurile în sistem online până în 7 februarie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași a prezentat cele mai recente cifre ale persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Astfel, la data de 9 octombrie, datele sunt următoarele:

  • 539 persoane în carantină la domiciliu;
  • 112 persoane în izolare la domiciliu;
  • 79 persoane în izolare instituționalizată (internate);
  • 957 persoane confirmate de la începutul epidemiei (14 cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore), dintre care:
  • 167 cazuri active;
  • 385 persoane au fost declarate vindecate;
  • 38 de persoane au decedat.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

“Vă rugăm să respectați măsurile stabilite de autorități și de specialiști în perioada stării de alertă, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20″, au transmis reprezentanții CJSU Călărași.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*