Amenzi de aproape 35.000 de lei, aplicate de polițiștii călărășeni pentru nerespectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. FOTO IPJ Călărași

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

Potrivit IPJ Călărași, polițiști, jandarmi și pompieri, împreună cu polițiști locali au verificat 168 de societăți comerciale și 523 de obiective de interes. Totodată, au fost aplicate 169 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de peste 34.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 635 de mijloace de transport, 123 fiind mijloace de transport în comun și 1.242 persoane, dintre care 1.106 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 136 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*