Amenzi de peste 25.000 de lei, aplicate de polițiștii din Călărași în contextul pandemiei de COVID-19

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. FOTO IPJ Călărași

Amenzi de peste 25.000 de lei au fost aplicate de către polițiștii din Călărași în contextul pandemiei de COVID-19.

Inspectoratul de Poliție al Județului Călărași a anunțat că pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

Polițiști, jandarmi și pompieri, împreună cu polițiști locali au verificat 184 de societăți comerciale, 14 operatori economici, 2 operatori de transport persoane și 99 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri.

Totodată, au fost aplicate 264 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de aproximativ 25.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 749 mijloace de transport, 217 fiind mijloace de transport în comun și 1.143 persoane, dintre care 358 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 785 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*