Amenzi de peste 54.000 lei, aplicate în județul Călărași, în prima zi de la instituirea obligativității purtării măștii de protecție

Filtru de poliție în Călărași. FOTO IPJ Călărași
Filtru de poliție în Călărași. FOTO IPJ Călărași

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În total, peste 100 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști locali au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, în restaurante, pe terase și în trafic.

Cu această ocazie, au fost verificate 50 de societăți comerciale, 97 de obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.
Au fost legitimate 1.035 de  persoane și au fost verificate 449 de mijloace de transport.
Echipele de control au depistat 99 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55 din 2020.

În total au fost aplicate 205 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 57.000 de lei.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2.

Având în vedere Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Călărași din data de 13 octombrie a.c., pentru toate localitățile din județ se vor lua următoarele măsuri:

  • se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele de peste 5 ani în spațiile publice deschise precum: piețe, târguri, oboare și locurile de joacă din parcuri, stațiile de transport public, locurile de așteptare din autogări și gări, și pe o rază de 50 m în jurul perimetrului exterior al tuturor unităților de învățământ și al tuturor unităților de cult;
  • autoritățile publice locale, au obligația de a efectua lucrări de dezinfecție a spațiilor publice pe care le au în administrare;
  • se permite desfășurarea evenimentelor publice sau private (concerte, spectacole, târguri, evenimente de agrement, etc.) doar cu condiția respectării măsurilor de distanțare și siguranță sanitară în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*