Amenzi de13.000 de lei, aplicate de ITM Călărași pentru muncă la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Inspectorii de muncă din Călărași au efectuat săptămâna trecută controale în vederea combaterii muncii nedeclarate și pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătății în muncă.

Potrivit ITM Călărași, acțiunile de control au fost efectuate în diferite domenii de activitate: construcţii, restaurante si alte activități de servicii de alimentație , întreținerea si repararea autovehiculelor etc.

Printre neconformitățile constatate enumerăm:

  • nerespectare prevederi privind repausul săptămânal;
  • negarantare în plată a salariului minim brut pe țară;
  • angajatorul nu respectă prevederile referitoare la acordare/compensare concedii de odihnă;
  • căile de acces și de circulație interioară din depozitul cu materiale de construcții nu sunt semnalizate corespunzător și au marcajele șterse în mare parte privind circulația autovehiculelor și a pietonilor;
  • nu s-a consemnat in fisele de aptitudine efectuarea examenelor medicale specifice pentru conducerea autovehiculelor pentru toți lucrătorii.

Au fost verificați un număr de 35 de angajatori și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000 de lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 42 măsuri cu termene precise de remediere.

Tot în această perioadă s-a desfășurat și Campania Națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul depozite. Au fost controlate 12 societăți, din care două controale au fost efectuate sâmbăta. Nu au fost aplicate măsuri și nici contravenții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*