Amenzile date de polițiștii călărășeni pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară au depășit 30.000 de lei

Acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu virusul COVID-19, continuă. FOTO IPJ Călărași

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Călărași, la data de 07 ianuarie, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări. La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 132 de societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate 180 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 32.735 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 345 de mijloace de transport, 260 fiind mijloace de transport în comun și 528 persoane, dintre care 214 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 314 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*