APIA Călărași anunță că primește cereri de intenție pentru accesarea Programul Național Apicol

Plantație de porumb. FOTO Skitterphoto
Plantație de porumb. FOTO Skitterphoto

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul județean Călărași informează că, până la data de 31 mai, primește Cereri de intenție pentru accesarea Programului Național Apicol (PNA) depuse de către formele asociative apicole legal constituite care solicită sprijin pentru măsura A „Asistență tehnică pentru apicultori și organizațiile de apicultori”, și de către apicultori pentru acțiunile C.4. „Achiziționarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorcă apicolă/pavilion apicol și mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral”, respectiv D.3. “Achiziționarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare”.

În contextul actual, cererile de intenție împreună cu documentele atașate cererii pot fi scanate/fotografiate și transmise la APIA prin intermediul mijloacelor electronice la adresa de e-mail a Centrului Județean/Centrului Municipiului București sau pot fi depuse la registratura Centrelor APIA.

Formularul cererii de intenție împreună cu alte informații detaliate privind accesarea Programului Național Apicol se regăsesc postate pe site-ul APIA www.apia.org.ro, la secțiunea Măsuri de Piață-Apicultură–Anul 2021 sau este pus la dispoziția solicitanților de către funcționarii Centrelor APIA.

Numai solicitanții care vor depune cererea de intenție pentru măsurile menționate mai sus au dreptul să depună cererea de plată prin care vor solicita sprijin pentru același produs/produse din cererea de intenție. Cererile de plată se vor depune până la termenul limită de 31 iulie 2021.

„Precizăm că valoarea sprijinului financiar alocat anului 2021 pentru Programul Național Apicol este de 51.128 mii lei. Menționăm că, oricare ar fi momentul depunerii cererii de plată, cu încadrarea în termenul limită, plata sprijinului financiar se va efectua de către APIA după controlul tuturor cererilor de plată și după centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea încadrării în plafonul alocat pentru fiecare măsură”, au transmis reprezentanții APIA Călărași.

Program Național Apicol pentru perioada 2020 – 2022 are drept scop îmbunătățirea producției și comercializării produselor apicole prin acordarea apicultorilor de sprijin financiar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*