Peste 100 de sancțiuni contravenționale, de aproape 30.000 de lei, aplicate săptămâna trecută de polițiștii locali din Călărași

Polițiștii locali călărășeni au acționat în permanență în cursul săptămânii trecute pentru asigurarea și menținerea ordinii publice în municipiul Călărași. FOTO Primăria Călărași

Polițiștii locali călărășeni au acționat în permanență în cursul săptămânii trecute pentru asigurarea și menținerea ordinii publice în municipiul Călărași.

Potrivit Primăriei Călărași, în perioada 6 – 19 septembrie, poliţiştii locali și-au desfășurat activitatea, conform planificării lunare, având la bază atribuțiile prevăzute în Legea nr. 155/2010, H.G.nr. 1332/2010, Planul de Ordine și Siguranță Publică al municipiului pe anul 2019, respectiv Regulamentul de Organizare și Funcționare, Regulamentul de Ordine Interioară, precum și în concordanță cu evoluția situației operative din zonele și locurile date în responsabilitate.

„S-a avut în vedere, în principal, acoperirea cu elemente de dispozitiv, a tuturor zonelor și itinerariilor de patrulare unde, conform statisticilor și a informațiilor primite de la celelalte structuri de ordine publică sau de la cetățenii municipiului, acolo unde frecvent se tulbură ordinea și liniștea publică, se săvârșesc acte sau fapte antisociale”, au precizat reprezentanții instituției.

Astfel, polițiștii locali au legitimat un număr de 220 de persoane, au intervenit la 43 de sesizări primite prin dispeceratul instituției și 27 de sesizări primite prin sistemul 112, au aplanat 11 stări conflictuale, au înmânat 322 de decizii de carantinare în contextul pandemiei SARS-CoV-2, procedând și la verificarea respectării măsurilor dispuse, au asigurat fluidizarea traficului rutier și pietonal precum și măsuri de ordine publică cu ocazia organizării Târgului de Toamnă, Zilelor Municipiului Călărași, a paradelor „Retromobil vine în orașul tău, Călărași, ediția V”, precum și a motocicliștilor, au găsit și restituit proprietarilor trei portofele cu sume de bani și documente, au constatat 149 de fapte antisociale și au aplicat un număr de 101 sancțiuni contravenționale, în valoare de 28.220 de lei, și 48 de avertismente verbale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*