Nou sediu pentru Poliția Locală Călărași, în urma unui proiect POR de aproape patru milioane de euro

Sediu nou pentru Poliția Locală Călărași, în urma unui proiect de aproape 4 milioane de euro. FOTO Primăria Călărași

Politia Locală a Municipiului Călărași, instituție de interes public local, cu personalitate juridică, aflată sub îndrumarea, supravegherea și controlul primarului municipiului, are nevoie de un nou sediu care să ofere condițiile necesare îndeplinirii responsabilităților ce le revin prin natura activității desfășurate.

Activitatea instituției se va diversifica concomitent și cu evoluția proiectelor adresate mobilității urbane pe care Primăria Municipiului Călărași le implementează, cel mai relevant din acest punct de vedere fiind proiectul prin care, în municipiu, se va crea un sistem inteligent de management al traficului și monitorizare video, bazat pe instrumente inovative și eficiente, proiect finanțat din POR 2014-2020, în valoare de 3,854 milioane Euro.

O componentă a proiectului care face parte din arhitectura viitorului sistem o reprezintă Centrul de comandă și management al traficului care reprezintă punctul central al sistemului și este responsabil cu managementul sistemului de trafic, implicând în funcționarea sa, în cea mai mare măsură, personalul Poliției Locale, împreună cu reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției Rutiere, ISU, etc.

Din acest motiv s-a decis ca, atât viitorul sediu al instituției Poliției Locale cât și Centrul de comandă unică să funcționeze în aceeași incintă. Astfel, prin efortul financiar propriu al Primăriei va fi consolidat și modernizat fostul punct termic situat în strada Mușețelului nr. 2A (imobil aflat în proprietatea acesteia), urmând ca, în etapa finală a lucrărilor de amenajare să se intervină cu fondurile europene aprobate prin proiect, în acea parte a clădirii destinată centrului de comandă (aproximativ 1/3 din suprafața totală modernizată), în scopul realizării dotărilor tehnice specifice (software de management al traficului, software de management al defectărilor, interfața cu operatorii sistemului de management al traficului, etc).

Obiectivul va figura pe lista de investiții, din acest an, a Primăriei. Anunțul a fost făcut în prima conferință de presă organizată în acest an de primarul, Marius Dulce care a spus: „Vom face sediul Poliției Locale. Pentru că este legat de un proiect european, vom reabilita un fost punct termic pe care să-l transformăm în centru de monitorizare. În acest sens, trebuie să alocăm suma de 2,2 milioane lei.”.

În acest scop, a fost realizată documentația la stadiul DALI, urmând ca în perioada imediat următoarea să fie lansată achiziția pentru realizarea proiectului tehnic și a execuției de lucrări.

Sediu nou pentru Poliția Locală Călărași, în urma unui proiect de aproape 4 milioane de euro. FOTO Primăria Călărași

Proiectul european prin care va fi realizat acest Centru de comandă propune realizarea unui sistem inteligent de management al traficului pentru municipiul Călărași care să conducă la creșterea gradului de atractivitate a transportului public prin creșterea numărului de utilizatori ai transportului public și implicit renunțarea la automobilul personal, la creșterea siguranței rețelei de transport public, promovarea priorității transportului public, la reducerea poluării prin reducerea emisiilor de CO2 din transport, la creșterea nivelului de eficiență în circulație prin reducerea timpilor de călătorie și a consumului de combustibil.

Totodată, prin proiect se vor moderniza 17 intersecții și 5 treceri de pietoni (cu buton) prin instalarea de semafoare inteligente, rețele de electroalimentare si rețele de date, camere video de supraveghere și senzori, se vor realiza rețele de comunicații prin care toate punctele de prezență din teren (intersecții) vor fi conectate cu Centrul de management al traficului, prin rețea de date, realizată pe suport de fibră optică, pozată îngropat.

În prezent, la nivelul Municipiului Călărași nu există nici un sistem de management centralizat al traficului rutier.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*