Atenționare Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ, valabilă pentru jumătatea de vest a județului Călărași

Administrația Națională de Meteorologie a transmis marți, 9 martie, o atenționare cod galben de ninsori însemnate cantitativ, pentru perioada 10 martie, ora 03.00 – 11 martie, ora 06.00.

Conform meteorologilor, în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (9/10 martie) și până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20 – 30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Pentru a preveni situațiile de urgență, pompierii recomandă respectarea următoarelor măsuri:

  • evitați deplasările pe timp de ninsoare puternică, iar, dacă acest lucru nu este posibil, informați-vă, în prealabil, asupra condițiilor de drum;
  • înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcționează, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulația în astfel de condiții;
  • urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

Pentru că temperaturile sunt încă scăzute, cetățenii sunt sfătuiți să verifice sobele, centralele termice și coșurile de evacuare a fumului, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere. De asemenea, mijloacele de încălzire trebuie folosite doar dacă nu au defecțiuni și fără improvizații, instalația electrică nu trebuie suprasolicitată, iar mijloacele de încălzire trebuie amplasate departe de materialele combustibile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*