Polițiștii călărășeni continuă acțiunile pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. FOTO IPJ Călărași

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări. La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 117 de societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de 4.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 414 mijloace de transport, 141 fiind mijloace de transport în comun și 1.100 persoane, dintre care 188 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 912 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*