Autocamion încărcat cu deșeuri feroase, destinat unei firme din Călărași, oprit într-un punct de frontieră din județul Constanța

Autocamion cu 2,4 tone deșeuri, oprit la PTF Negru Vodă

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Negru Vodă din județul Constanța, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanța, au descoperit, într-un autocamion cu semiremorcă sosit din Bulgaria, aproximativ 24.000 de kilograme de deșeuri din șpan și strunjiri feroase.

Potrivit Gărzii se Coastă, polițiștii de frontieră, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanța, au efectuat miercuri, 14 aprilie, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, pe sensul de intrare în țară, controlul unui autocamion cu semiremorcă, înmatriculat în Bulgaria. Acesta era condus de un cetățean bulgar în vârstă de 42 ani și transporta deșeuri din șpan și strunjiri feroase pentru o societate din Călărași.

În urma efectuării verificărilor, s-a constatat faptul că în mijlocul de transport se afla cantitatea de aproximativ 24.000 de kilograme deșeuri neconforme cu ceea ce era menționat în documente, fapt pentru care autocamionul, în valoare de 392.000 de lei, și încărcătura acestuia, în valoare aproximativă de 28.000 de lei, au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează verificări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind încălcarea regimului deșeurilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*