Avocat din cadrul Baroului Călărași, cercetat de procurorii DNA pentru dare de mită

Doi foști inspectori ai APIA Călărași, trimiși în judecată de DNA pentru fapte de corupție. FOTO DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un avocat din cadrul Baroului Călărași, pentru săvârșirea unei infracțiuni de dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cursul zilei de 30 martie 2022, inculpatul, în calitatea sa de avocat în cadrul Baroului Călărași, ar fi promis unui polițist din cadrul Poliției municipiului Călărași suma de 2.000 de lei, pentru ca acesta să efectueze acte contrare atribuțiilor sale de serviciu, respectiv să asigure o situație favorabilă clientului său cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

În aceeași zi, în contextul menționat, avocatul ar fi remis polițistului suma de bani menționată, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Avocat din cadrul Baroului Călărași, trimis în judecată după ce a încercat să mituiască un polițist – CLnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*