Bărbat în vârstă de 76 de ani, cercetat penal pentru deținere ilegală de armă neletală

Un bărbat în vârstă de 76 de ani este cercetat penal după ce a fost depistat de către polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase în timp ce deținea ilegal o armă neletală, dar care trebuie supusă autorizării. Incidentul a avut loc în data de 24 august, în comuna Belciugatele din județul Călărași.

În urma unei investigații desfășurate de polițiști, s-a constatat că bărbatul deținea ilegal o armă neletală de autoapărare, echipată cu bile din cauciuc, care intră în categoria armelor neletale supuse autorizării. Cu toate că legea prevedea anumite reguli stricte pentru deținerea, portul și folosirea armelor și munițiilor, bărbatul nu era înregistrat ca persoană autorizată pentru astfel de activități.

Autoritățile au luat măsuri imediate pentru a se asigura că arma în cauză nu mai prezintă nicio amenințare. Aceasta a fost confiscată și pusă sub sechestru în vederea continuării investigațiilor. Bărbatul a fost subiectul întocmirii unui dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*