Bilanțul Poliției Locale Călărași în luna octombrie

Poliția Locală Călărași, în misiune FOTO: Primăria Călărași

În perioada 01 – 31 octombrie 2023, polițiștii locali din cadrul Direcției Control Comercial și Protecția Mediului şi-au desfăşurat activitatea, conform atribuțiilor specifice, conferite de Legea nr. 155/2010, H.G.nr. 1332/2010, respectiv Regulamentul de Organizare şi Funcţionare.

S-au avut în vedere, în principal, acțiuni organizate și desfășurate pe activități comerciale, pe mediu și salubrizare, pe disciplina în construcții, pe respectarea HCL 194/2023, precum și pe alte linii.

În luna octombrie 2023, polițiștii locali din cadrul Direcției Control Comercial și Protecția Mediului:

– au acționat zilnic pentru combaterea activităților ilicite, la Piața Big Orizont, acțiuni de verificare a legalității activității, verificare documente, acțiuni respectare regulament piață, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale agenților economici pentru extinderea suprafețelor de vânzare și pentru vânzarea produselor agricole pe aleile pieței.

– au efectuat ample acțiuni de verificare a zonelor predispuse aruncării gunoaielor din Municipiul Călărași (ieșirile din oraș, terenuri virane), identificând cetățeni care abandonau molozul pe domeniul public și alte deșeuri rezultate din constructii, procedând astfel la sancționarea acestora (Str. Varianta Nord, Rocadei , Oborul Nou, Prel. Dobrogei, Popa Șapcă – Măgureni, Parc regenerare, zona Tenaris, Str Sulfinei)

– au acționat cu două patrule mobile, pe raza Municipiului Călărași pentru menținerea curățeniei mai ales în zona platformelor de gunoi, zona centrelor comerciale.

– au desfășurat acțiuni pentru prevenirea deteriorării mobilierului urban din parcuri, aruncarea cojilor de semințe pe stradă și în parcuri, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public.

– au procedat la verificarea sesizărilor primite de la cetățeni cu privire la lucrări de construcții efectuate fără autorizație de construire, emisă de Primăria Călărași, precum și sesizări la fața locului, fiind depistate astfel o construcție fără autorizație de construire.

În perioada 01 –-31 octombrie 2023, polițiștii locali din cadrul Direcției Control Comercial și Protecția Mediului au legitimat un număr de 22 persoane, au intervenit la 4 sesizări primite prin Dispeceratul Politiei Locale Călărași și au aplicat un număr de 12 sancțiuni contravenționale (în valoare de 16.600 lei) și 4 avertismente verbale (OUG 92/2021 și H.C.L. 194/2023, Lg 61/1991, HCL 32/2017), după cum urmează:

  1. H.C.L. 194/2023 privind Regulamentul de gospodărire comunală a municipiului: 7 fapte constatate, fiind aplicate sancțiuni contravențională în valoare de 10.000 lei.
  2. OUG 92/2021 privind regimul deseurilor: 1 faptă constatată, fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 5.000 de lei.
  3. H.C.L. 32/2017 privind Regulamentul de ocupare a domeniului public: 1 faptă constatată, fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 300 de lei.
  4. Legea nr. 61/1991 ( r) sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: 3 fapte constatate fiind aplicate sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 1.300 lei;

De asemenea, au fost întocmite două Procese verbale de constatare pe Legea 50/1991 (r) privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, care au fost înaintate Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Călărași pentru luarea măsurilor care se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*