Bilanțul ultimei săptămâni a polițiștilor călărășeni: 107 infracţiuni constatate și 852 de contravenții aplicate

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii călărășeni au intervenit la 412 sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 67 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

Potrivit IPJ Călărași, în săptămâna 14 – 20 noiembrie, aproximativ 900 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 52 de acțiuni și s-a intervenit la 412 evenimente sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților desfășurate au fost constatate 107 infracțiuni, 11 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 14 măsuri preventive. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 852 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 328.000 de lei.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat zilnic, fiind desfășurate activități pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane, combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, viteză, neacordare de prioritate, comportamentul agresiv al conducătorilor de vehicule, folosirea telefoanelor mobile, precum și combaterea conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Au fost constatate nouă infracțiuni la regimul rutier, reținute 67 de permise de conducere și retrase 16 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

La data de 20 noiembrie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat pe DN3 B, în comuna Roseți, un bărbat, de 43 de ani, în timp ce conducea autoturismul deși se afla sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost testat pentru prezența substanțelor psihoactive în organism, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța BZO. Pe numele celui în cauză s-a întocmit dosar penal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*