Polițiștii de frontieră călărășeni vor fi la datorie în minivacanța de Ziua Copilului și Rusaliile Ortodoxe

Reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași și-au adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei, precum și pentru întărirea dispozitivului de supraveghere și control la frontiera de stat.

Alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, polițiștii de frontieră vor acționa în vederea asigurării oridinii și siguranței publice în zona de competență, precum și pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale și a faptelor specifice criminalității transfrontaliere.

În prezent, în Punctul de Trecere a Frontierei Călărași, traficul autovehiculelor și persoanelor se desfășoară în condiții normale, fără a se înregistra timpi mari de așteptare, iar dacă situația o impune vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieșire din țară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere.

În această perioadă se va menține permanent legătura cu autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Persoanelor care doresc să tranziteze frontiera națională li se recomandă verificarea valabilității documentelor de călătorie, precum și pregătirea din timp a acestora în vederea efectuării formalităților controlului de frontieră cu operativitate. De asemenea, pentru evitarea aglomerărilor se recomandă utilizarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internațional și consultarea situației traficului prin aplicația Trafic Online disponibilă pe www.politiadefrontiera.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*