Cal salvat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Călărași

Cal salvat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Călărași. FOTO: IPJ Călărași

Polițiști ai Biroului pentru Protecția Animalelor Călărași au fost sesizați miercuri, 16 noiembrie, cu privire la faptul că un cal se află în agonie pe marginea unei străzi din municipiul Oltenița.

Potrivit IPJ Călărași, în urma cercetărilor efectuate, a reieșit faptul că animalul se afla pe domeniul public de trei zile, fără a beneficia de hrană, apă și un adăpost corespunzător.

Polițiștii au identificat deținătorul animalului, care a fost sancționat contravențional, totodată fiind emis și ordin de plasare a animalului în adăpost pe o perioadă de 45 de zile.

Biroul pentru Protecția Animalelor atrage atenția asupra respectării obligațiilor pe care le au deținătorii de animale, respectiv de a oferi acestora un adăpost corespunzător, hrană și apă în cantități suficiente, precum și posibilitatea de mișcare.

Nerespectarea acestor obligații constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei, totodată polițiștii  putând emite ordin de plasare a animalului într-un adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, atunci când constată că animalul se află într-o stare de pericol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*