Campanie de colectare a deșeurilor electrice, pe parcursul lunii mai, în municipiul Călărași

Primăria Călărași. FOTO Adrian Boioglu

O campanie de colectare a deșeurilor electrice se desfășoară în municipiul Călărași până pe data de 5 iunie, când se va închide cu o tombolă a participanților la campanie, dedicată Zilei Mediului.

Organizatorii, Primăria Municipiului Călărași și Asociația RoRec, alături de operatorul local partener, Romprotera SRL, invită toți cetățenii să se implice în acest program deoarece Ziua Mediului merită să fie sărbătorită într-o comunitate responsabilă.

Pentru cei care au echipamente electrice mari și grele există serviciul gratuit de colectare, care poate fi apelat, fără costuri, la 0800444800, sau cu tarif normal la 0751 302 110, de luni până vineri, între orele 09.00 – 17.00.

Cei care se vor debarasa corect de aceste deșeuri în cadrul campaniei dedicate Zilei Mediului vor participa la o tombolă, ce va avea loc în data de 5 iunie, ora 11.15, la Centrul de Colectare DEEE, Str. Locomotivei nr.113, Călărași.

„Noi, europenii, producem anual în jur de 10 miliarde de kilograme de deșeuri electrice. Abia putem număra zerourile! Să nu credeți că nu contribuim și noi la această cifră! În România doar 10 la sută (aproximativ) din deșeurile noastre electrice sunt colectate. Celelalte electronice aruncate au fost fie reciclate în condiții neconforme, comercializate ilegal, exportate sau pur și simplu aruncate în coșurile de deșeuri reziduale. Chiar și în puținele state membre ale UE cu sisteme de raportare robuste și eficiente, monitorizarea eforturilor de decontaminare și condițiile de tratament la standarde nu sunt întotdeauna în siguranță. DEEE conțin multe materii prime critice care se pierd la gropile de gunoi”, au precizat reprezentanții Primăriei Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*