Campanie împotriva muncii la negru, desfășurată de inspectorii de muncă din Călărași

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

O Campanie Națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul întreținerea și repararea autovehiculelor – cod CAEN 4520, a avut loc în perioada 06 – 08 septembrie.

Potrivit ITM Călărași, Campania Națională este parte a Planului de măsuri realizat de Inspecția Muncii în colaborare cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale în vederea reducerii incidenței muncii nedeclarate și subdeclarate.

În cadrul campaniei au fost verificați un număr de 27 de angajatori și a fost aplicată o sancțiune contravențională. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse cinci măsuri cu termene precise de remediere.

Printre neconformitățile constatate se numără:

  • angajatorul nu ține evidența orelor de muncă a salariaților cu evidențierea orelor de începere și de sfârșit ale programului de lucru;
  • angajatorul nu a făcut dovada înmânării unui exemplar din contractul individual de muncă salariatului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*