Carantină la Căminul pentru persoane vârstnice Sf. Maria după ce au fost găsite 10 persoane infectate cu SARS COV-2

Carantină la Căminul pentru persoane vârstnice Sf. Maria. FOTO Facebook

Căminul pentru persoane vârstnice Sf. Maria din comuna Unirea a intrat în carantină după ce au fost găsite 10 persoane infectate cu SARS COV-2.

„Conform rezultatelor testelor PCR din data de 19 ianuarie, Direcția de Sănătate Publică Călărași ne-a informat că în interiorul Căminului pentru persoane vârstnice Sf. Maria sunt 10 persoane infectate cu virusul SARS COV-2”, a anunțat Primăria Unirea pe pagina sa de Facebook.

Potrivit reprezentanților instituției, măsurile dispuse sunt următoarele:

  • carantinare generala a căminului;
  • carantinare patru angajați în interiorul căminului pe perioada de 14 zile;
  • izolare persoane infectate într-o aripă separată a clădirii;
  • achiziționare de biocide și dezinfectante;
  • stabilire procedură de preluare alimente;
  • achiziționare de consumabile: măști, combinezoane, viziere, mănuși pentru angajați și beneficiari;
  • achiziționare termometre și pulsoximetre.

„De asemenea, s-a efectuat o evaluare medicală a beneficiarilor și, deși doar doi dintre ei prezintă simptome ușoare, la recomandarea Dr. Lilian Teleșcu vom achiziționa medicamentație preventivă constând în antivirale, antimicotice și vitamine pentru toate persoanele carantinate la acest moment în Căminul Sf. Maria”, au mai precizat sursele citate.

Totodată, a fost înaintată și o adresă Spitalului Județean Călărași prin care se cere trimiterea de personal specializat care să facă o evaluare temeinică a stării de sănătate a beneficiarilor și, ținând cont de bolile lor cronice, să se decidă dacă sunt beneficiari ce trebuie deja să fie internați.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*