Ceremonia de certificare a detașamentelor Forțelor Aeriene Italiene și Spaniole, la Baza 86 Aeriană de la Borcea

Aeronave F-18 Hornet au aterizat la Borcea. FOTO: SMFA

Ceremonia dedicată certificării detașamentelor Forțelor Aeriene Italiene și Forțelor Aeriene Spaniole, dislocate în România pentru a executa misiuni de Poliție Aeriană întărită, va avea loc vineri, 9 decembrie, începând cu ora 11.00, în Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniță” Borcea.

La activitate vor fi prezenți reprezentanți ai conducerii MApN, Centrului de Operații Aeriene Multinaționale Torrejon, ministerelor apărării din Italia și Spania și reprezentanțelor diplomatice ale celor două țări la București.

Detașamentele italian și spaniol dislocate în România, având în dotare aeronave Eurofighter, respectiv F-18, vor executa, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) și misiuni în cadrul conceptului Vigilență Aeriană Întărită (enhanced Vigilance Activity) sub comandă NATO, pentru patru luni.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacității de reacție și descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității între Forțele Aeriene Italiene, Spaniole și Române.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*