Ceremonie dedicată certificării detașamentelor Forțelor Aeriene Italiene și Forțelor Aeriene Spaniole, dislocate în România

Ceremonia dedicată certificării detașamentelor Forțelor Aeriene Italiene și Forțelor Aeriene Spaniole, în baza aeriană de la Borcea. FOTO: SMFA

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au fost prezenți vineri, 9 decembrie, la ceremonia dedicată certificării detașamentelor Forțelor Aeriene Italiene și Forțelor Aeriene Spaniole, dislocate în România pentru a executa misiunea de Poliție Aeriană întărită, care va avea loc în Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniță” Borcea.

Activitatea s-a desfășurat în prezența ambasadorului Italiei la București, Alfredo Maria Durante Mangoni, a ambasadorului Spaniei la București, Antonio Hernández Pérez-Solórzano, a comandantului Centrului de Operații Aeriene Multinaționale Torrejon, generalul-locotenent Fernando de la Cruz Caravaca, a locțiitorului comandantului Comandamentului Forțelor de Operații Întrunite Italiene, generalul-locotenent Nicola Lanza de Cristoforis, a comandantului Forțelor Aeriene Operaționale Italiene, generalul-locotenent Alberto Biavati, a locțiitorului pentru Operații a Comandamentului Operațional Întrunit Spaniol, generalul de brigadă Javier Vidal Fernandez și a Directorului pentru Operații al Comandamentului Aerian Operațional Spaniol, generalul de brigadă Jeronimo Dominguez Barbero.

Detașamentele italian și spaniol dislocate în România, având în dotare aeronave Eurofighter, respectiv F-18, vor executa, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) și misiuni în cadrul conceptului Vigilență Aeriană Întărită (enhanced Vigilance Activity) sub comandă NATO, pentru patru luni.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacității de reacție şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității între Forțele Aeriene Italiene, Spaniole și Române.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*