FOTO VIDEO CJ Călărași a dat ordinul pentru documentația drumului expres Brăila-Slobozia-Drajna-Chiciu. Vasile Iliuță: „Este cea mai mare investiție pe infrastructură mare din județ”

Vasile Iliuță: „Este cea mai mare investiție pe infrastructură mare din județ!”

A fost semnat ordinul pentru demararea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Brăila – Slobozia – Drajna – Chiciu (Drumul TransRegio Brăila – Slobozia – Drajna – A2- Chiciu-Drajna). Documentul a fost semnat de președinții consiliilor județene Ialomița, Călărași, Galați și Brăila, județele membre ale ADI pentru Infrastructura de Transport de Interes Strategic în Zona de Est și Sud.

Potrivit președintelui CJ Călărași, Vasile Iliuță, acesta că este cel mai mare proiect de infrastructură mare din județ, după lucrările de la autostradă.

„Alături de colegii omologi ai județelor Galați, Brăila și Ialomița am semnat ordinul de începere a studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză TransRegio Galați – Brăila – Slobozia – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu. Este cea mai mare investiție pe infrastructură mare din județ și este, cred, primul lucru bun care se întâmplă în județul Călărași. (…)Investiția este una de o mare importanță pentru legătura rutieră rapidă între cele patru județe partenere în proiect.

Șeful administrației județene călărășene spune, de asemenea, că se așteaptă în viitor și la construcția unui pod peste Dunăre, între Chiciu și Silistra, pe același sistem cum este cel de la Giurgiu – Ruse, care să preia o parte din traficul zonelor limitrofe.

La rândul său, președintele CJ Ialomița, Marian Pavel, a precizat că această Asociație de Dezvoltare Intercomunitară, formată din cele patru județe, este cea mai mare din țară. De asemenea, că este prima care depune un proiect pe noul exercițiu financiar.

Studiul costă aproape 20 de milioane de lei, bani europeni oferiți prin Ministerul Transporturilor pentru infrastructura mare, și trebuie să stabilească distanța exactă a drumului, cheltuielile cu lucrările și zonele pe unde va trece. Potrivit informațiilor preliminare, drumul ar urma să aibă peste 150 de km și va lega punctul de frontieră de la Siret, cu Moldova și Ucraina, în nord, de punctul de trecere a frontierei de la Chiciu, cu Bulgaria, în sud. Studiul este programat să dureze șapte luni, după care se vor demara procedurile de licitație pentru atribuirea contractului de execuție. Va fi drum expres, cu două benzi pe sens.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*