Cod galben de vreme severă în Călărași

Cod galben de vreme severă în Călărași. Au fost pregătite utilajele de intervenție. FOTO: Primăria Călărași

Municipiul Călăraşi se va afla sub Cod galben până duminică, 29 ianuarie, la ora 10.00, când se vor înregistra cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului.

Astfel, vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25 – 40 litri/mp. Acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, viscolind ninsoarea.

Drept urmare, Primăria Călărași anunță că la nivelul municipiului sunt pregătite să acționeze 65 de utilaje: autobasculantă cu lamă (1 utilaj), buldoexcavator (19), wolla (11), unimog cu lamă şi sărăriță (13), autogreder (7), tractor cu lamă (10), bobcat (2) şi freze manuale pentru zăpadă (2). În cazul depunerii de polei sau a unui strat consistent de zăpadă se va împrăștia şi material antiderapant (sare şi nisip).

De asemenea, ca urmare a atenționării meteorologice Cod Galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie, în această perioadă, în care sunt specificate cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului, s-a luat decizia ca Adăpostul de urgență pe timp de noapte să asigure cazare și pe timp de zi, persoanelor cazate în centru, pentru perioada 27 ianuarie-29 ianuarie 2023, cu precizarea că echipa de intervenție din cadrul adăpostului va fi prezentă pe raza municipiului Călărași pentru depistarea eventualelor persoane aflate în situaţii de dificultate / risc (persoane fără locuință sau fără sursă de căldură). În acest moment 11 persoane beneficiază de serviciile sociale oferite în cadrul adăpostului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*