Comerțul cu ridicata, în atenția inspectorilor de muncă din Călărași

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Inspectoratul Teritorial de Muncă Călărași a efectuat, în perioada 15 martie – 29 iulie 2022, controale în domeniul sănătății și securității în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul Comerțului cu ridicata, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete – CAEN 46.

Potrivit ITM Călărași, acțiunea s-a înscris în Programul cadru de acțiuni pe anul 2022, iar în perioada 03 octombrie – 18 noiembrie au fost efectuate verificări privind modul în care au fost rezolvate măsurile dispuse în controalele efectuate în prima etapă a acțiunii.

Printre deficiențele constatate în etapa întâi a acțiunii se numără:

  • marcajul căilor de circulație s-a deteriorat;
  • semnalizarea de securitate și sănătate la locurile de muncă era incompletă sau se deteriorase;
  • nu au fost elaborate instrucțiuni proprii pentru toate activitățile desfășurate;
  • lipsă verificări ISCIR sau societatea nu intrase în posesia procesului verbal de verificare ISCIR , pentru echipamentul din dotare;
  • nu a fost reactualizată decizia de numire a persoanelor nominalizate pentru acordarea primului ajutor sau persoanele nominalizate pentru acordarea primului ajutor nu sunt instruite in acest sens;
  • nu a fost refăcut planul de prevenire și protecție la apariția unor riscuri legate de zonele cu risc ridicat și specific de explozie în urma construcției unei stații noi de depozitare cereale.

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale și s-au dispus măsuri de remediere. Cu ocazia verificării modului de rezolvare a masurilor dispuse s-a constatat că acestea au fost rezolvate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*