Concursul național “Știu și Aplic” – Faza Județeană și-a desemnat câștigătorii

Concursul național “Știu și Aplic”. FOTO ITM Călărași

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Călărași și Inspectoratul Școlar Județean Călărași au organizat Concursul Național ”ŞTIU ŞI APLIC!- Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândește de pe băncile şcolii”- Faza Județeană.

Concursul face parte din cadrul Campaniei Naționale ”Valențele culturale ale securității și sănătății în muncă pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale”, coordonată de Inspecția Muncii București, având ca obiectiv încurajarea și atragerea elevilor în activități de studiere a disciplinei numită, ”Securitate și sănătate în muncă”. Introducerea acestei discipline în învăţământul preuniversitar, constituie o componentă cheie în dezvoltarea culturii de prevenire a riscurilor, prin învăţarea de către tineri a modului de lucru în condiţii de securitate şi sănătate. Statisticile actuale din Uniunea Europeană arată că tinerii lucrători au o rată de accidentare mai mare decât a altor categorii de lucrători, din diferite cauze, cum ar fi: lipsa de informare, lipsa de experienţă, lipsa de cunoştinţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă etc. Prin studierea acestei discipline, unitățile de învăţământ pot contribui decisiv la scăderea ratei de accidentare a tinerilor lucrători, prin informarea şi educarea tinerilor în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă. În această perioadă, inspectorii de muncă au participat, alături de cadrele didactice, la lecții de pregătire, acestea având drept scop consolidarea cunoştinţelor acumulate de elevi.

Faza Județeană a Concursului Național ”ŞTIU ŞI APLIC!- Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândește de pe băncile şcolii” a fost găzduită de Liceul DANUBIUS Călărași. Au participat 36 de elevi, însoțiți de profesorii coordonatori și a cuprins două probe:

1) Proba teoretică ”Ce ştim despre securitate şi sănătate în muncă?” Test susținut individual pe platforma online. Timp de rezolvare 30 minute.

2) Proba practică ”Identifică riscurile şi alege Echipamentul Individual de Protecţie necesar”. Această probă s-a desfășurat contracronometru, fiecare echipaj având la dispoziție 15 minute.

Rezultatele obținute de unitățile școlare participante la acest concurs sunt:

Învățământ profesional

Locul I    Liceul ”Alexandru Odobescu” Lehliu Gară

Locul II   Liceul Tehnologic ”Ion Ghica” Oltenița

Locul III  Liceul Tehnologic ”Dan Mateescu” Călărași

Mențiune I  Liceul Tehnologic Nr.1 Borcea

Mențiune II Liceul Agricol ”Sandu Aldea” Călărași

Învățământ Tehnologic Ciclu Inferior

Locul I    Colegiul Economic Călărași

Locul II   Liceul Tehnologic ”Duiliu Zamfirescu” Dragalina

Locul III  Liceul Tehnologic Nr. 1 Fundulea

Mențiune I   Liceul DANUBIUS Călărași

Mențiune I   Liceul Tehnologic ”Dan Mateescu” Călărași

Învățământ Tehnologic Ciclu Superior

Locul I    Colegiul Economic Călărași

Locul II   Liceul Tehnologic ”Duiliu Zamfirescu” Dragalina

Locul III  Liceul Tehnologic Nr. 1 Fundulea

Mențiune I    Liceul DANUBIUS Călărași

Mențiune II   Liceul Agricol ”Sandu Aldea” Călărași

Mențiune II   Liceul ”Alexandru Odobescu” Lehliu Gară

Mențiune III  Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” Oltenița

Inspectoratul Județean de Muncă din Călărași felicită toți participanții și urează mult succes elevilor calificați la Faza Națională care se va desfășura la Colegiul ”Gheorghe Asachi”din Iași, în perioada 17-19.05.2024.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*