Deputatul Constantin Bîrcă: „Propagarea știrilor false vulnerabilizează și divizează societatea”

Constantin Bîrcă. FOTO Facebook

Deputatul PSD de Călărași, Constantin Bîrcă, a atras atenția, într-o declarație politică făcută în ședinţa Camerei Deputaților, asupra rolului nefast al dezinformărilor în creșterea temerilor populației. El a dat ca exemplu cozile imense formate la benzinării, dispariția uleiului alimentar sau lipsa banilor din bancomate.

Redăm mai jos, integral, declarația politică făcută de deputatul Constantin Bîrcă:

Titlul declarației politice: Îngrijorările românilor în vremuri tulburi

Domnule președinte de ședință,

Doamnelor și domnilor deputați,

Titlul prezentei declarații reflectă rezultatele ultimului sondaj CURS publicat la 12 martie anul curent și se referă la îngrijorările românilor în viața de zi cu zi.

Asupra acestor aspecte va trebui să ne oprim atenția, să analizăm și să oferim soluții.

Sondajul CURS a fost realizat pe un eșantion de 1172 de români în perioada 2-11 martie și prezintă starea de spirit a oamenilor.

Este îngrijorător faptul că 76% dintre cei chestionați apreciază că în România lucrurile merg într-o direcție greșită.

Principalele probleme care preocupă societatea sunt: prețurile, inflația, utilitățile, prețul energiei – în procent de 21%. Acestea sunt urmate de război, armată, siguranța națională -18%.

Problematica sănătății și a pandemiei se află pe locul 3 cu 12% din voturile celor chestionați, procent similar și pentru chestiunile legate de economie și criza financiară.

Este important de știut care sunt aspectele din viața personală asupra cărora se impun măsuri de urgență:

– Nivelul de trai, pensiile, salariile (26%);

– Prețurile, inflația, utilitățile, prețul energiei (22%);

– Sănătatea, pandemia, boala (22%);

– Locurile de muncă (6%);

– Războiul, armata, siguranța națională (5%).

Dacă asupra acestor aspecte specialiștii caută soluții rapide și eficiente, lupta cu inamicul nevăzut dar deosebit de agresiv și anume DEZINFORMAREA, va trebui să ne preocupe pe toți.

Țin să atenționez asupra rolului nefast al dezinformărilor în creșterea temerilor populației. Mă refer la recentele exemple ce au determinat cozi imense la benzină, falsul privind dispariția uleiului alimentar precum și lipsa banilor din bancomate. Știrile false reprezintă instrumente de manipulare.

Să nu uităm că propagarea știrilor false vulnerabilizează și divizează societatea!

Vă mulțumesc!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*