Conducătorul unui excavator a descoperit trei proiectile explozive în timp ce efectua săpături în comuna Borcea. Acestea au fost ridicate de pirotehniști

Muniție neexplodată găsită în comuna Borcea. FOTO ISU Călărași

Conducătorul unui excavator a descoperit trei proiectile explozive în timp ce efectua săpături în comuna Borcea, iar acestea au fost ridicate de pirotehniști.

Un echipaj de specialişti pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Borcea, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul a trei proiectile explozive, două de calibru 76 mm, respectiv unul de calibru 82 mm (aceasta reprezentând, cel mai probabil, muniţie rămasă neexplodată din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale).

Respectivele elemente de muniţie rămasă neexplodată au fost descoperit de către o echipă care efectua lucrări pe un teren din localitatea Borcea.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, oamenii au anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementele de muniţie rămasă neexplodată, pe care le-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*