Consilier local din Nicolae Bălcescu, anchetat de ANI pentru conflict de interese administrativ

Agenția Română de Integritate

Consilierul local Marcel Nicolae Bratu din cadrul Consiliului Local Nicolae Bălcescu, județul Călărași, este anchetat de ANI pentru conflict de interese administrativ.

“În perioada exercitării mandatului de consilier local, nu a respectat obligația privind anunțarea la începutul ședințelor C.L. a interesului personal pe care îl avea la adoptarea unor Hotărâri ale C.L. din perioada 2021 – 2022 privind  prelungirea contractelor de închiriere  a terenului aflat în domeniul privat al comunei, și respectiv, redistribuirea unei suprafețe de teren aflată în domeniul privat al comunei. Menționăm faptul că, anterior validării mandatului de consilier local, respectiv în perioada 2018 – 2019, Bratu Marcel Nicolae în calitatea de locatar, a încheiat cu U.A.T. comuna Nicolae Bălcescu, în calitate de locator, mai multe contracte de închiriere a terenului arabil aflat în  domeniul  privat  al  comunei. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 228, alin. (1) și alin. (2) din O.U.G. nr. 57/2019” – ANI.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*