Consiliul Județean al Elevilor Călărași solicită demiterea directorului de la Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu din Oltenița care a agresat fizic un elev

Elev al Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Oltenița, pălmuit de directoarea instituției. Captură video

Consiliul Județean al Elevilor  (CJE) Călărași solicită demiterea directorului de la Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu care a agresat fizic un elev.

Consiliul Județean al Elevilor Călărași a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că trage un semnal de alarmă cu privire nelegalitatea acțiunilor comise de director.

“Cu ocazia apariției în spațiul public a informațiilor conform cărora directorul Liceului Tehnologic Nicolae Bălcescu din Oltenița a agresat fizic un elev, Consiliul Județean al Elevilor Călărași trage un semnal de alarmă și avertizează organele abilitate cu privire la nelegalitatea acțiunilor comise de director.  Învederăm, totodată, opiniei publice prevederile Codului-cadru de Etică al cadrelor didactice din România și solicităm ferm respectarea acestuia de către integralitatea corpului didactic al județului Călărași. Întrucât, faptele la care suntem acum martori reprezintă grave încălcări ale acestuia”, a anunțat Consiliul Județean al Elevilor Călărași.  

CJE Călărași solicită demiterea din funcție a directorului respectiv.

“În acest sens, unica structură de reprezentare a elevilor călărășeni solicită public sancționarea sau demiterea din funcție a directorului conform prevederilor legale. Amintim faptul că sancționarea elevilor se realizează conform art. 16, alin. (4) din Statutul Elevului și se realizează preponderent cu gravitatea faptelor, însă sub nicio formă nu se vor folosi metode de corecție fizică sau în fața colectivului de elevi”, a precizat Consiliul Județean al Elevilor Călărași.

Polițiștii călărășeni au deschis o anchetă după ce, pe o rețea de socializare, au apărut imagini cu un elev al Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Oltenița, care ar fi fost pălmuit de directoarea instituției.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*