Consiliul Local Călărași a aprobat procedura închirierii, prin licitație, a spațiilor comerciale din Bazarul Big

Consiliul Local Călărași a aprobat procedura închirierii, prin licitație, a spațiilor comerciale din Bazarul Big

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local desfășurată joia trecută s-a aflat și Proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate precum și procedura închirierii prin licitație publică a 87 de spații comerciale (12 mp/spațiu), parte integrantă obiectiv Bazar Big administrat de către SP Piețe Oboare, având suprafața totală de 1.600 mp, situat in str. Belșugului, având numărul cadastral 20527, municipiul Călărași, adoptat cu 14 voturi (s-au înregistrat și 6 abțineri).

Concret, a fost aprobată procedura organizării licitației pentru închirierea celor 87 de spații comerciale în suprafață fiecare de 12 mp. Prețul minim de închiriere este de 12 euro / mp, rezultând un total de 144 euro/spațiu. Durata inițială a închirierii este de 2 ani, cu posibilitatea de prelungire în limita a 5 ani.

În expunerea de motive se precizează că propunerea SP Piețe Oboare survine în primul rând pe fondul faptului că tarifele aplicabile acestui obiectiv nu au suferit modificări de o lungă perioadă de timp, în condițiile în care costurile cu utilitățile și salarizarea au suferit modificări semnificative în sensul creșterii acestora, cât și costul efectiv cu edificarea construcției și a parcării aferente, dotările ultramoderne de care beneficiază, etc care au presupus investiții din partea Primăriei Municipiului Călărași de aproximativ 6.000.000 lei, care în mod obligatoriu trebuie să se regăsească în tariful aplicabil per mp. Pe de altă parte, investiția în cauză era imperios necesară, având în vedere că vechiul amplasament nu mai corespundea din niciun punct de vedere normelor privind comerțul, ci

dimpotrivă era un real pericol pentru comercianți și cetățeni, majorarea propusă reflectând întocmai, pe lângă justificarea prețurilor, realizarea dezideratului comercianților și cetățenilor în ceea ce privește asigurarea unui comerț civilizat și în condiții de siguranță.

Nu în ultimul trebuie remarcat faptul că investiția conduce în mod indubitabil la înfrumusețarea zonală și creșterea exponențială a investițiilor în zonă. Propunerea SP Piețe Oboare: 12 euro/ mp/ spațiu X12 mp (suprafață spațiu) = 144 euro/ spațiu/ lună (720 de lei)

Spațiile, în număr de 87, fac parte integrantă din clădirea în suprafață de 1.600 mp, beneficiind de climatizare modernă, la standarde europene, parcare generoasă pe toate laturile obiectivului, grupuri sanitare, cabine de probă, instalații de stingere a incendiilor etc.

În ceea ce privește procedura aplicată, SP Piețe Oboare propune Consiliului Local Călărași aprobarea scoaterii la licitație aplicându-se procedura închirierii, pe care considerăm că este mai oportună decât cea a concesionării, conform Codului Administrativ, caietului de sarcini și documentației aferente anexate, la prețul per mp sus-menționat, pe o perioadă de doi ani, cu posibilitatea prelungirii până la cinci ani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*