Depistați de polițiștii rutieri sub influența băuturilor alcoolice

Cercetat de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii rutieri desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic.

În ziua de 22 februarie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fundulea au depistat un tânăr, de 18 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea pe DN 3 un autovehicul, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest a prezentat o concentrație alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară au oprit pentru control un autoturism în care se afla un bărbat, de 54 de ani, din localitate. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, totodată, persoanelor în cauză fiindu-le suspendate permisele de conducere pe o perioadă nedeterminată, până la soluționarea cauzei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*