Descinderi în București, Ilfov și Călărași pentru destructurarea unui grup infracțional ce se ocupa cu traficul de persoane, proxenetism, spălarea banilor și contrabandă cu tutun

FOTO cu rol ilustrativ

Procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), împreună cu ofițeri de poliție judiciară au efectuat joi, 2 martie, 38 de percheziții domiciliare, în municipiul București și pe raza județelor Ilfov și Călărași.

Potrivit DIICOT, în cauză s-a reținut că, în perioada 2017 – 2023, membrii grupului infracțional, constituit pe baza relațiilor de familie, a acționat pe două paliere, cel al traficului de persoane, proxenetism, spălarea banilor și cel al contrabandei cu tutun.

„Astfel, parte dintre membri, au recrutat (prin inducerea în eroare sau profitând de starea de vulnerabilitate) mai multe persoane vătămate, în vederea exploatării sexuale. Membrii grupului au transportat, cazat și supravegheat persoanele vătămate, colectând sumele de bani obținute de către acestea din practicarea prostituției în țări din vestul sau nordul Europei, respectiv Germania, Marea Britanie, Suedia, Danemarca și Irlanda”, au transmis procurorii DIICOT.

De asemenea, în perioada menționată, alți membri ai grupului au deținut și comercializat în mod ilegal, pe teritoriul României, tutun și produse din tutun, fiind creat un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 40.000.000 de lei.

„În intervalul 2020 – 2022, un membru al grupului a efectuat un număr de 1.500 de livrări, comercializând aproximativ 2.500 de kilograme de tutun, în valoare de 300.000 de lei”, au explicat anchetatorii.

În cursul urmăririi penale au fost identificate cantitățile de șase tone de frunze de tutun, 350 de kilograme de tutun de fumat și 200 de kilograme de tutun mărunțit.

La sediul DIICOT au fost conduse, în vederea audierii, un număr de peste 30 de persoane cu privire la care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*