Deșeuri din sticlă oprite de polițiștii de frontieră călărășeni

Deşeuri din aluminiu oprite de poliţiştii de frontieră călărăşeni. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii de frontieră din Călărași, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Călărași, au descoperit, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român care transporta deșeuri de sticlă pentru care nu a putut prezenta documente de transfer, conform prevederilor legale în vigoare.

Potrivit Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călărași, polițiștii de frontieră din cadrul la PTF Călărași au efectuat la sfârșitul săptămânii trecute, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetățean român în vârstă de 45 de ani. Semiremorca ansamblului rutier era încărcată cu deșeuri din sticlă de la o firmă din Grecia și avea ca destinație o societate comercială din municipiul Călărași.

„Existând suspiciuni cu privire la documentele transportului, polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul autorizat al reprezentanților Gărzii de Mediu–Comisariatul Județean Călărași. În urma verificărilor efectuate s-a constat că transportul nu îndeplinește condițiile prevăzute de Regulamentul CE 1013/2006, privind transferurile de deșeuri, iar autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijlocul de transport”, au precizat reprezentanții STPF Călărași.

Deşeuri din sticlă oprite de poliţiştii de frontieră călărăşeni

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*