„Dialoguri pe șevalet”, un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale găzduit de Muzeul Dunării de Jos din Călărași

„Dialoguri pe șevalet", un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale găzduit de Muzeul Dunării de Jos din Călărași

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă invită sâmbătă, 14 ianuarie, ora 14.00 la vernisajul expoziției de artă „Dialoguri pe șevalet”. Evenimentul este dedicat Zilei Culturii Naționale, sărbătorită anual în România pe 15 ianuarie cu scopul de a promova cultura, arta și efortul academic.

Expoziția care se deschide cu acest prilej este o incursiune în stilurile artiștilor din patrimoniul muzeului, fiind și un periplu asupra viziunilor plastice ale contemporanilor. Comunicarea dintre generații, pe o simeză cuprinzând școli naționale diferite, tendințe variate care punctează identitățile creatoare, arată preocuparea expozanților pentru formele figurative și pentru o cromatică foarte bogată și nuanțată stilistic, însă și notele moderne, interpretarea realității ori imaginația se află în atenția artiștilor consacrați sau în plină forță creatoare. Această necesară alăturare între nume făcând parte din decenii distincte de manifestare a unor curente înnoitoare sau care persistă prin perpetuarea unor principii preluate din vremuri trecute, vorbește despre o deschidere culturală deosebită a artiștilor noștri, unii dispăruți, alții contemporani, semn că expresivitatea abordărilor acestora și imaginația mereu generatoare de idei, au făcut și fac aceste nume niște puncte de reper în fenomenul artistic național sau local.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment, duminică, 15 ianuarie, toate secțiile muzeului vor putea fi vizitate gratuit.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*