Doi tineri au fost reținuți după ce au bătut un câine

Doi tineri au fost reținuți de polițiștii din Călărași după ce au bătut un câine.

Potrivit IPJ Călărași, la data de 20 februarie, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași au fost sesizați de către o femeie, de 32 de ani, cu privire la faptul că pe o stradă din comuna Gălbinași se află un câine periculos, nesupravegheat.

“În urma primelor verificărilor efectuate de către polițisti, exemplarul canin nu a fost identificat în zonă, ulterior, stabilindu-se faptul că doi tineri i-ar fi aplicat mai multe lovituri câinelui în zona capului și a membrelor.

Cu privire la aceste aspecte, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Oltenița, iar polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au efectuat activități de cercetare penală, stabilind că la data de 20 februarie a.c., în jurul orei 13:00, cei doi tineri ar fi lovit cu intenție un câine, din rasa American Staffordshire Terrier, aplicându-i lovituri cu un băț și cu o piatră de mari dimensiuni, provocându-i animalului răni la nivelul capului și membrelor, ulterior, abandonându-l pe un teren din extravilanul localității” – IPJ Călărași.

În cauză, a fost dispusă măsura plasării în adăpost a animalului pentru 45 de zile, iar în urma administrării probatoriului, cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Cercetările sunt continuate de poliștii Biroului pentru Protecția Animalelor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă măsura legală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*