Două femei din județul Călărași și-au pierdut viața după ce au fost declarate pozitive COVID-19. Alte 256 persoane sunt în continuare sub tratament

Noul Coronavirus / COVID-19. FOTO Tumisu
Noul Coronavirus / COVID-19. FOTO Tumisu

Două femei de peste 60 ani au murit după ce au fost infectate cu Noul Coronavirus. Numărul total al victimelor din județul Călărași a ajuns, în acest moment, la 44.

Primul caz este cel al unei femei care era internată la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon. Aceasta suferea și de o tumoră pulmonară, diabet și obezitate. Al doilea deces a fost înregistrat la o femeie de 66 ani. Ea avea mai multe comorbidități: insuficiență cardiacă congestivă, hipertensiune arterială, fibrilație atrială cronică.

În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, la nivelul județului Călărași, la data de 15 octombrie, datele sunt următoarele:

  • 540 persoane în carantină la domiciliu;
  • 217 persoane în izolare la domiciliu;
  • 102 persoane în izolare instituționalizată (internate);
  • 1127 persoane confirmate de la începutul epidemiei (30 cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore), dintre care:
  • 256 cazuri active;
  • 409 persoane au fost declarate vindecate;
  • 44 de persoane au decedat.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*