Duminică, 4 iulie a avut loc inaugurarea Clubului pescarilor din Municipiul Călărași

Duminică, 4 iulie a avut loc inaugurarea Clubului pescarilor din Municipiul Călărași

Duminică, 4 iulie, în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Dunării a avut loc și inaugurarea Clubului Pescarilor Dunăreni din Municipiul Călărași, obiectiv finanțat din Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014 -2020; Prioritatea 4 a UE -O ocupare a forței de muncă și o coeziune teritorială sporită, Măsura 2.1 – Promovarea și valorificarea produselor și activităților specifice zonei, în cadrul proiectului cu titlul „Promovarea incluziunii sociale prin înființarea unui Club al Pescarilor Dunăreni din Municipiul Călărași”.

„Astăzi am reușit să inaugurăm acest club al pescarilor, obiectiv pe care le-am realizat în timp record. Am muncit destul de mult, aproape la 2 zile eram aici ca să găsim soluții pentru finalizarea lui. Din cauza vremii nefavorabile s-a lucrat efectiv vreo 3 luni și jumătate. Această locație reabilitată și modernizată, cunoscută sub denumirea de „acvariu” va contribui la dezvoltarea durabilă a zonei pescărești, prin asigurarea condițiilor pentru creșterea bunăstării și coeziunii sociale și de respectare a mediului, în Municipiul Călărași”, a declarat primarul Marius Dulce.

Proiectul va crea condiții propice organizării și desfășurării de întâlniri destinate dezvoltării activității piscicole călărășene, de promovare a tradiției zonale a pescuitului, de diseminare a informațiilor specifice etc.

În sensul atingerii obiectivelor proiectul, beneficiarul va acționa asupra stopării declinului din acest sector, inițiind și susținând programe socio-culturale în scopul valorificării tradițiilor populare în spiritul autenticității, cu accent pe domeniul pescuitului. De asemenea, va organiza instruiri în domeniu, sesiuni de informare care vizează dezvoltarea zonei pescărești prin accesarea de fonduri destinate desfășurării activităților specifice, sporind astfel, responsabilizarea comunității pescărești privind transmiterea meșteșugului către noua generație.

Privind activitatea de acvacultură se vor iniția expuneri care să susțină exploatarea durabilă a resurselor acvatice vii, a biodiversității și care nu pun în pericol rezerva piscicolă din zonă, pe termen mediu și lung, inclusiv din perspectiva vecinătății cu Bulgaria, dezideratul comun în dezvoltarea zonei pescărești fiind acela al exploatării cu prudență și al conservării valorii resurselor naturale dunărene zonale.

Beneficiarul va continua inițiativele anterioare desfășurate pe această linie conform cărora a dezvoltat parteneriate și colaborări cu instituții interesate din domeniu – AJVPS, APM, ISU, AMPA, reprezentanți ai altor FLAG-uri dunărene, asociații pescărești locale, societăți comerciale cu specific pescăresc, USAMV București Filiala Călărași, Muzeul Municipal Călărași.

În acest sens, au fost necesare reabilitarea, consolidarea și modernizarea clădirii în care va funcționa Clubul Pescarilor, racordarea acesteia la rețelele de utilități ale orașului: gaz, apă, energie electrică, canalizare etc.; intervențiile asupra clădirii au drept rezultat amenajarea unei săli de activități (întâlniri, prezentări, expuneri, expoziții etc.), precum și înființarea și dotarea spațiilor de servicii (birou, cameră centrală termică, cameră depozitare, grupuri sanitare), dotarea acestora cu mobilier și dotări specifice desfășurării viitoarelor activități.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*