Forțele de ordine continuă acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu virusul COVID-19

Măsuri sporite de siguranță pentru reducerea cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, luate în mai multe localităși ale județului Călărași.

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, la nivelul județului Călărași, la data de 16 decembrie, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 68 de societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate  134 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.500 de lei, dintre care 113 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 15 la alte acte normative.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurilor de siguranță 344 de mijloace de transport în comun, și 1.424 de persoane, dintre care 614 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 810 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20”, au precizat reprezentanți ai IPJ Călărași.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*