Fostul șef al IPJ Călărași, Marian Iorga, pus sub control judiciar după ce ar fi primit mită un ceas de lux

Sediul IPJ Călărași. FOTO Poliția Română
Sediul IPJ Călărași. FOTO Poliția Română

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data 8 iulie, față de fostul inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Călărași, Marian Iorga, acuzat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit DNA, în funcția de inspector șef al IPJ Călărași, la data de 29 aprilie 2017, Marian Iorga ar fi primit un ceas de lux, în valoare de 4.350 de lei, de la o persoană, suspect în cauză, în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuțiile sale de serviciu, respectiv, cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior.

„Inculpatului li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Între obligațiile impuse prin controlul judiciar față de inculpat se află interdicția de a părăsi țara și interdicția de a comunica, direct sau indirect, pe vreo cale, cu anumite persoane menționate în ordonanță”, precizează reprezentanții DNA.

În aceeași cauză se efectuează acte de urmărire penală față de o persoană fizică fără calitate specială, pentru infracțiunea de dare de mită.

Comisarul Marian Iorga, care fusese împuternicit la comanda IPJ Prahova, a fost pus la dispoziția Inspectoratului General al Poliției Române, după ce ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii acestuia din funcția de inspector șef.

„Pe perioada punerii la dispoziție, comisarul-șef de poliție va primi sarcini profesionale în zona de suport administrativ”, au precizat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*