FOTO Amenzi de peste 22.500 lei, aplicate de polițiștii călărășeni în week-end-ul care a trecut, pentru nerespectarea măsurilor de protecție anti-COVID-19

Control al polițiștilor de la IPJ Călărași în zonele publice din județ. FOTO IPJ Călărași
Control al polițiștilor de la IPJ Călărași în zonele publice din județ. FOTO IPJ Călărași

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Călărași, în acest weekend, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat aproximativ 200 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 235 de societăți comerciale și au aplicat sancțiuni în valoare de 22.510 lei.

Totodată, au fost  aplicate 174 de sancțiuni contravenționale, dintre care 115 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 22 la Legea 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 3 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și 34 la alte acte normative.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*