FOTO Container cu deșeuri, importat de o firmă din Călărași, descoperit în Portul Constanța

Container încărcat cu deșeuri, depistat în Portul Constanţa Sud Agigea

Polițiștii de frontieră constănțeni, în cooperare cu vameși și lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanța, au descoperit în Portul Constanța Sud Agigea un container încărcat din Portugalia cu deșeuri inutilizabile.

Astfel, potrivit Gărzii de Coastă, în urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanța și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au descoperit luni, 12 aprilie, un container încărcat din Portugalia, pentru o firma de pe raza județului Călărași care efectua activități de import în România.

„În urma verificărilor s-a stabilit că mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind resturi din material plastic, scrap, neconforme cu documentele prezentate autorității vamale. În cauză a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și importul ilegal de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*