Delegație din Bulgaria, prezentă la o întâlnire de lucru comună cu inspectorii de muncă din Călărași

Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews
Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews

Sub egida Inspecției Muncii și a Autorității Europene a Muncii (ELA), Inspectoratul Teritorial de Muncă Călărași a organizat marți, 07 iunie, o întâlnire de lucru la care a participat o delegație a Agenției Executive „Inspecția Generală a Muncii” din Bulgaria.

În cadrul acestui eveniment, inspectorii de muncă din cadrul Inspecției Muncii și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă au avut privilegiul de a interacționa cu omologii lor din țara vecină. Astfel, a fost prezentat modul de organizare și de lucru, punându-se accent pe legislația specifică fiecărei țări, aplicabilă în domeniul relațiilor de muncă.

Andreea Cristina Tudorie, director în cadrul Inspecției Muncii, prin materialul prezentat, a făcut referire la munca nedeclarată, munca subdeclarată și folosirea muncii zilierilor în agricultură. Pe parcursul discuțiilor au fost punctate asemănările și deosebirile existente în legislația din domeniul abordat, aplicabilă fiecărei țări.

La finalul întâlnirii, delegația bulgară a fost condusă la sediul unui angajator din municipiul Călărași, unde li s-a prezentat practic modul de funcționare al sistemului informatic „REVISAL” – Registrul general de evidență a salariaților și al Registrului electronic de evidență a zilierilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*