FOTO Președintele PSD Călărași, acuze la adresa Guvernului Cîțu: Vasile Iliuță: “Guvernul a împărțit județul Călărași în două, după ce a alocat aproape 18 milioane de lei doar primăriilor PNL”

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași. FOTO Paul Alexe

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a sancționat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, politica dusă de guvernarea liberală, prin care sunt alocați în mod preferențial banii către primării. Mai exact, Vasile Iliuță, care este și președinte interimar al filialei județene a Partidului Social Democrat, acuză Guvernul Cîțu că a distribuit 17,9 milioane de lei doar pentru primăriile PNL, în timp ce primăriile cu edili de la alte partide au fost neglijate.

Guvernul actual a împărțit județul Călărași în două, după ce a alocat aproape 18 milioane de lei doar primăriilor PNL”, a acuzat social-democratul. Vasile Iliuță a spus că, în calitate de președinte al CJ Călărași, ar putea copia exemplul dat de actuala guvernare la distribuirea bugetului Consiliului Județean, favorizând doar localitățile aflate sub administrație PSD.

Evident, nu voi face acest lucru, pentru că nu mi se pare normal. Consiliul Județean Călărași va continua să facă în termen plățile către UAT-uri, indiferent de culoare politică a edililor, pentru ultima lună a anului 2020, a punctat Vasile Iliuță, care a ținut să precizeze că nu sunt probleme cu bugetul instituției.

La conferința de presă, lângă președintele CJ Călărași, s-a aflat și deputatul PSD Călărași, Dumitru Coarnă, aflat la prima sa întâlnire cu jurnaliștii, din această postură. Acesta a anunțat că a fost numit în Comisia de apărare din cadrul Camerei Deputaților, unde va îndeplini funcția de secretar al comisiei.

Deja am început lucrările din cadrul Comisiei de apărare a Camerei Deputaților, am avut o ședință în care am dat raport negativ unei inițiative prin care Guvernul încerca să modifice drepturile și libertățile prin ordonanță de urgență și, atunci, am constatat că vorbim despre o neconstituționalitate și am procedat în consecință.

Votul a fost de respingere a acelui proiect de OUG, fiind vorba despre lucruri care afectau în mod direct drepturi și libertăți. Spre bucuria mea, votul a fost unul în unanimitate, adică și cei de la putere au înțeles că există, clar și fără dubii, dovezi că se încalcă drepturi și libertăți, ori Constituția spune clar că acest lucru se poate reglementa doar prin lege organică, a explicat deputatul călărășean.

Totodată, Dumitru Coarnă a oferit amănunte cu privire la întâlnirea avută cu reprezentanții organizațiilor din zona de siguranță și ordine, în cadrul căreia a luat la cunoștință despre doleanțele acestora cu privire la salarizarea angajaților din sistemul MAI și MApN, precum și cele legate de pensiile militarilor, subiecte sensibile asupra cărora se va discuta în cadrul unei viitoare întâlniri, într-un cadru mai restrâns.

Deputatul a punctat și câteva aspecte ale activității desfășurate în teritoriu, unde s-a întâlnit cu mai mulți primari din județul Călărași, întâlniri în urma cărora au reieșit câteva nereguli. Astfel, de exemplu, în comuna Crivăț, pe vremea fostului edil, primăria a facturat și plătit 800 de tone de piatră, cantitate care n-a fost, însă, livrată! O altă situație în care s-a făcut plângere către autoritățile competente se înregistrează în comuna Căscioarele, acolo unde un afacerist local a încheiat un contract de concesiune pentru un luciu de apă, dar refuză să facă o plată de aproximativ două milioane de euro.

Tot în cadrul conferinței de presă, directorul Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu” din Călărași, Laura Munteanu, a dezavuat acțiunile actualilor guvernanți, care au început să schimbe abuziv directori de instituții publice, fără a se face o evaluare a activității acestora.

La finalul conferinței, Vasile Iliuță a anunțat că anul acesta se vor organiza alegeri în fiecare filială de partid, care vor culmina, spre finalul lui 2021, cu desemnarea unei noi conduceri naționale a PSD.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*