FOTO Tutun vrac, de peste 100.000 de lei, descoperit de polițiștii de frontieră călărășeni în semiremorca unui ansamblu rutier

Tutun vrac, de peste 100.000 de lei, descoperit de polițiștii de frontieră călărășeni în semiremorca unui ansamblu rutier

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au descoperit, 57 de saci încărcați cu frunze de tutun, ascunși în semiremorca unui ansamblu rutier printre încărcătura de nisip.

Astfel, în data de 31.01.2023, în Punctul de Trecere a Frontierei Călărași, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un cetățean bulgar, în vârstă de 49 de ani, conducător al ansamblului rutier.

Polițiștii de frontieră au procedat la controlul documentelor șoferului și a mijlocului de transport, constatând faptul că acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, agregate din Bulgaria pentru o societate comercială din România. În urma verificărilor amănunțite, printre încărcătura specificată în documentele de însoțire a mărfii, au fost descoperiți mai mulți saci cu frunze uscate de tutun.

S-a procedat la inventarierea bunurilor și s-a stabilit că în autovehicul șoferul transporta 57 de saci din rafie de culoare albă, ce conțineau cantitatea totală de 2.200 kg kilograme tutun. Întreaga cantitate de tutun estimată la o valoare de 110.000 lei a fost reținută în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*