Șoferul moldovean, care a încercat să mituiască un echipaj al Poliției Rutiere Călărași, a fost reținut

Polițiștii călărășeni au tras mai multe focuri de armă pentru aplanarea unui scandal în Dragoș Vodă

Șoferul moldovean, care a încercat să mituiască doi agenți de poliție rutieră din Călărași cu 400 de dolari, după ce fusese prins băut la volan, a fost reținut după denunțul la Direcția Generală Anticorupție.

Polițiștii anticorupție ai DGA Călărași au fost sesizați, luni, 14 decembrie, de către doi agenți de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Călărași, despre faptul că, în aceeași zi, un cetățean al Republicii Moldova le-a oferit suma de 400 de dolari pentru a nu i se întocmi dosar penal pentru sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.

În prealabil, acesta fusese oprit în trafic, pe raza municipiului Călărași, în timp ce conducea un autotren a cărui masă maximă autorizată nu permitea accesul în municipiu. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, agenții de poliție i-au solicitat permisiunea testării cu aparatul etilotest, solicitare refuzată, ca și cea ulterioară, de recoltare a mostrelor biologice de sânge, la spital. În acest condiții, conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției Municipiului Călărași – Biroul Rutier, în vederea întocmirii dosarului penal sub aspectul săvârșirii faptei de sustragere de la prelevare de mostre biologice.

Pe tot parcursul derulării activităților, bărbatul a oferit, în repetate rânduri, agenților de poliție, suma de 400 dolari, pentru a fi exonerat de răspunderea penală, fiind refuzat de fiecare dată de către aceștia.

Pe baza denunțului agentului de poliție și a probelor în cauză, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cetățeanul moldovean, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Față de acesta, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*